انواع شکایت از شوهر | دعاوی زن علیه شوهر

در نظام حقوقی ایران، حقوق و وظایف زناشویی به‌ طور واضح تعریف شده اند و زنان در صورت نقض این حقوق یا بروز مشکلات در زندگی مشترک، مجاز به طرح شکایت علیه شوهران خود هستند. این شکایات می‌ توانند به‌ دلیل مسائل مالی، جسمی و روانی شکل گیرند و هر یک از آن‌ ها نمایانگر نیاز به حمایت قانونی و اجتماعی است. در ادامه ی این مقاله به بررسی مهم‌ ترین انواع شکایت‌ هایی که زنان عزیز می‌ توانند در دادگاه علیه شوهران خود مطرح کنند، خواهیم پرداخت. همچنین در صورت تمایل می توانید از خدمات وکیل خانواده نیز استفاده نمایید.

انواع شکایت از شوهر

عدم پرداخت نفقه

نفقه، به‌ عنوان یکی از حقوق مالی اساسی زنان، به‌ صورت قانونی بر عهده شوهر قرار دارد. این حق شامل هزینه‌ های زندگی نظیر خوراک، پوشاک، مسکن و درمان می باشد. در صورت امتناع شوهر از پرداخت نفقه، زن می‌ تواند با مراجعه به دادگاه، درخواست مطالبه نفقه کند. در شرایطی که حکم دادگاه صادر و شوهر به پرداخت نفقه عمل نکند، زن می‌ تواند با استناد به این موضوع به درخواست طلاق بپردازد. این سازوکار قانونی، امکان حمایت از زنان را در برابر نقض حقوق مالی آن‌ ها فراهم می‌ آورد.

ضرب و شتم

خشونت خانگی یکی از مسائل جدی و قابل تأمل در زندگی مشترک است. در صورتی که شوهر به‌ طور عمدی همسر خود را مورد ضرب و شتم قرار دهد یا به او توهین کند، زن حق شکایت از او را دارد. برای طرح این شکایت، ارائه مدارک پزشکی قانونی به‌ منظور اثبات جراحات ناشی از ضرب و شتم ضروری می‌ باشد. پس از ثبت شکایت و بررسی شواهد، دادگاه اقدام به صدور حکم لازم خواهد کرد. این فرآیند حقوقی نشان‌ دهنده جدیت نظام قضائی در محافظت از حقوق زنان و تأمین امنیت آن‌ ها در خانواده است.

ضرب و شتم

اعتیاد شدید

اعتیاد به مواد مخدر یا مشروبات الکلی یکی از مشکلاتی است که می‌ تواند به‌ طور مستقیم بر زندگی مشترک و خانوادگی تأثیر بگذارد. در صورتی که شوهر به اعتیاد مبتلا باشد و این مسئله به زندگی مشترک زن و شوهر آسیب برساند، زن مجاز به شکایت از همسرش است. این وضعیت به‌ عنوان یکی از مصادیق عسروحرج شناخته می‌ شود و می‌ تواند منجر به صدور حکم طلاق گردد. آگاهی از این حق قانونی، به زنان این امکان را می‌ دهد که در مواجهه با اعتیاد شوهر، اقدامات قانونی لازم را انجام دهند.

بدرفتاری و سوء رفتار

رفتار های غیرقابل تحمل و سوء رفتار از سوی شوهر می‌ تواند به آسیب‌ های جسمی و روحی جدی همسرش منجر گردد. در چنین شرایطی، زن می‌ تواند با ارائه مدارک و شواهد معتبر به دادگاه از شوهر خود شکایت کند. این نوع شکایت به ارائه شواهد معتبر برای اثبات ادعا ها نیاز دارد و بر اهمیت جمع‌ آوری مستندات در فرآیند قانونی تأکید می‌ کند. نظام حقوقی به‌ منظور حمایت از حقوق زنان، این قبیل شکایات را جدی می‌ گیرد و در صدد تأمین امنیت و آرامش خانواده‌ ها می باشد.

ارسال نظر / سئوال / مشاوره رایگان
CAPTCHA
مریم در دوشنبه 19 خرداد 1404 :
سلام من همسرم خیلی بد رفتاره اصلا توجهی به من نداره مدام خودشو غرق کار و گوشی کرده نه دکتر میبره منو نه خرید نه حتی ۱۰ دقیقه هوا خودرن بیرون مدام میگه با مادرت برو سر چیزای خیلی چرت هم دعوا راه میندازه دو ساله باهاش ازدواج کردم زندگیمو جهنم کرده سر اینکه کنکور رشته ای که اون میخواست قبول نشدم کلی آزارم داده و اجازه نمیده درس بخونم چند باری هم شده به خانوادم بی احترامی کرده توی رابطه هم اصلا منو آدم حساب نمیکنه و کار خودشو میکنه و به خودش اهمیت میده اصلا کاری نداره من سر سفره غذا میخورم یا نه اگر امروز یه گوش پاک کن یا هر چیز دیگه ای خریدم هزار حرف بار من میکنه توی بچه دار شدن هم مشکل داریم اصلا اهمیت نمیده فقط میگه تو مشکل داری برو دکتر حتی خودش هم منو نمی‌بره بعد از ۶ ماه با زور که دکتر گفته بره آزمایش رفته خودشم مشکل داره و راه میره و منو سر کوفت اینکه بچه نداریم تا الان میزنه من چیکار کنم میتونم شکایت کنم ازش؟ و چه شکایتی انجام بدم؟ اینم بگم که حتی یک بار بهم تهمت زده که داشتی با کسی حرف میزدی و حدود ۱ سال و نیم هم گوشیمو ازم گرفته و من درست حسابی با کسی ارتباط نداشتم حتی به خانواده ها هم گفتم با هاش حرف زدن ولی بی نتیجه بوده
مشاور : رفتار همسرتون مصداق آزار روانیه و قابل پیگیری قانونیه، اما پیشنهاد میشه اول مشاوره خانواده بگیرید. اگه نتیجه نداد، میتونید از طریق دادگاه شکایت کنید. برای راهنمایی بیشتر با ما مشاوره بگیرید.
سارا در دوشنبه 19 خرداد 1404 :
سلام، همسرم خیلی آزارم میده، اخلاقش بده و خودش رو کامل توی کار غرق کرده. صبح تا شب سر کاره و وقتی هم که خونه‌ست فقط توی گوشیه، نه باهام حرف میزنه و نه اهمیتی میده. حتی برای دید و بازدید عید هم با گریه و التماس باید راضیش کنم. سر چیزای بی اهمیت مثل یه شکلات خوری دعوا راه میندازه و کاری کرده با گریه از خونه برم خونه پدرم. بارها بهم توهین کرده، مثلا گفته گند زدی به زندگیم یا از گاو هم ارزشت کمتره و تهش همیشه منو مقصر میکنه. یه بارم تهمت زد و یک سال و نیم گوشیمو ازم گرفت، طوری که حتی با مادرم هم نمیتونستم حرف بزنم. برای خرید یا دکتر همراهم نمیاد، فقط کارت میده و باید ریال به ریال خرجامو توضیح بدم. توی مشکلات پزشکی هم هیچ حمایتی نمیکنه و فقط سرکوفت میزنه.
مشاور : با توجه به شرایطی که گفتید، قبل از اقدام به شکایت، پیشنهاد میکنیم حتما مشاوره خانواده بگیرید. بعضی وقتا با کمک یک مشاور متخصص میشه بخشی از مشکلات رو حل کرد یا تصمیم درست تری برای ادامه زندگی گرفت. اگه همسرتون حاضر به همکاری نبود یا بعد از مشاوره تغییری ایجاد نشد، اون وقت میتونید از راه قانونی اقدام کنید.
مانیا در پنجشنبه 1 خرداد 1404 :
من شوھرم خیلی ازارم میدہ بہم تہمت میزنہ وخیلی بہم فش مردہ میدہ داداشم جوان مردہ ھمش فش بہ اون میدہ بہ خانوادم حرف ھای توھین امیز میزنہ منو با کارای کہ من دوست ندارم تادید میکنہ
مشاور : این رفتارها مصداق خشونت خانگی و جرم محسوب می‌شن. شما می‌تونید با مراجعه به دادگاه خانواده یا تماس با اورژانس اجتماعی ۱۲۳، از حمایت قانونی برخوردار بشید. حفظ امنیت، احترام و آرامش شما در زندگی زناشویی یک حق قانونیه.
میناحمدوی در سه شنبه 2 ارديبهشت 1404 :
سلام همسرم به من و فرزندش توجهی نمیکنید برای زندگی خرجی نمیدهد وبیشتر وقت بیرون است و فقط وقت خواب می اید مراراهنمایی کنید
مشاور : طبق قانون، همسرتون وظیفه داره خرجی شما و فرزندتون رو بده و به زندگی مشترک رسیدگی کنه. اگر این کار رو نمی‌کنه، شما می‌تونید برای نفقه (خرجی) از طریق دادگاه خانواده شکایت کنید. اگه این وضعیت ادامه پیدا کنه و زندگی براتون سخت بشه، حتی می‌تونید درخواست طلاق به دلیل سختی زندگی (عسر و حرج) بدید. پیشنهاد می‌کنم اول با مشاور یا داور خانوادگی صحبت کنید، ولی اگر فایده نداشت، از طریق قانونی اقدام کنید.
دسترسی سریع
اطلاعات تماس با ما
تهران، خیابان اندرزگو، نبش کوچه عبدالهی، مجتمع افتاب، پلاک ۷۰، طبقه سوم ، واحد ۱۵
تلفن تماس: 02122201661
واتساپ: 0910 880 0910
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به وکیل گپ می باشد .
طراحی سایت : ایران طراح